Diensten

Veiligheidscoördinatie

Veiligheidscoördinatie is verplicht voor alle bouwwerven waar minstens twee partijen, tegelijkertijd of achtereenvolgens aan het werk zijn. Sinds het ontstaan van de wetgeving hieromtrent, zoals vastgelegd in het KB van 25 januari 2001, is Vekmo als Veiligheidscoördinatiebureau een bekende en gewaardeerde partij.

Intussen zijn we met een 15-tal eigen professionals en een 10-tal vaste freelancers, uitgegroeid tot het grootste Belgische Veiligheidscoördinatie- & adviesbureau.

De voorbije jaren stonden we in voor de begeleiding van ongeveer 3.000 projecten van diverse aard: residentiële-, school- en kantoorgebouwen, rust- en verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen, wegeniswerken, waterzuiveringsinstallaties, spoorwerken, werken van burgerlijke bouwkunde en grote industriële projecten.

Lees meer

Safety Consultancy

De Preventieadviseurs van Vekmo zijn actief in diverse industriële- en bouwbedrijven, waar extra expertise en ondersteuning nodig is voor de optimalisatie van het Preventiebeleid. Onze professionals zijn perfect op de hoogte van de Welzijnswetgeving (KB van 4 aug. 1996) en de verschillende uitvoeringsbesluiten (bv. de KB's i.v.m. Dynamisch Risicobeheersingssysteem, Risicoanalyses, Globaal Preventieplan, Jaaractieplan, enz.). 

Wij werken steeds op maat van de klant.

Ook voor de implementatie van veiligheidszorgsystemen zoals OHSAS18001, VCA en BeSaCC kan u op onze knowhow beroep doen.

Lees meer

Veiligheidsopleidingen

De persoon die de functie van Veiligheidscoördinator Ontwerp of Verwezenlijking uitoefent, moet conform het KB (van 25 januari 2001) betreffende Tijdelijke of Mobiele Bouwplaatsen aan een aantal voorwaarden voldoen. Een belangrijke voorwaarde is dat de Veiligheidscoördinator beschikt over een diploma niveau A of niveau B dat afgeleverd werd door een erkende opleidingsverstrekker. Een diploma niveau A is vereist voor grote bouwprojecten (o.a. projecten van meer dan 2,5 miljoen euro). Voor kleinere bouwprojecten (o.a. als er geen coördinatiestructuur vereist is) volstaat het diploma niveau B.

Vekmo biedt volgende opleidingen aan, onder erkenning van FOD WASO:

Opleiding Veiligheidscoördinator niv A of B via zelfstudie

Lees meer of schrijf je in.

 Opleiding Veiligheidscoördinator niv A (160u – 20 opleidingsdagen) 

Lees meer of schrijf je in.

 Opleiding Veiligheidscoördinator niv B (80u – 10 opleidingsdagen) 

Lees meer of schrijf je in.

Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen de 5 werkdagen. 

VRAAG HIER UW OFFERTE