VEKMO start nieuwe dienst veiligheidstoezicht op

Vekmo Header

 

VEKMO is onlangs gestart met een nieuwe dienst veiligheidstoezicht. Daarmee levert het veiligheidsadviesbureau professionals aan industrie- en Seveso ondernemingen om dagdagelijks de veiligheidsvoorschriften van dichtbij op te volgen. Hun missie? Het veiligheidspeil in de bouwsector verhogen!

De nieuwe dienst richt zich op bedrijven in de industriële en chemische sector. Frederik Van Romaey is veiligheidscoördinator en draagt met zijn expertise bij aan de opstart van de nieuwe dienst. “We kunnen onze professionals eigenlijk onderverdelen in 3 types”, vertelt Frederik. “Enerzijds heb je mangatwachten, dat zijn personen die bij een mangat toezicht houden opdat medewerkers in een besloten ruimte op een veilige manier kunnen werken. Mangatwachten zorgen dus voor de communicatie tussen de medewerkers en de buitenwereld en bewaken de goede atmosferische condities. Anderzijds heb je brandwachten, zij staan in voor het toezicht op brandgevaarlijke werken. Ten slotte heb je veiligheidswachten, die toekijken op de naleving van allerlei veiligheidsvoorschriften. Denk maar aan een werkvergunning, shutdown-acitiviteiten of werken op hoogte.”

A good education is a foundation for a better future

VEKMO onderscheidt zich van andere spelers op de markt door onder andere extra dienstverlening te bieden en uitstekende prestaties af te leveren door professionals met attesten. Want VEKMO is niet alleen een veiligheidsadviesbureau, het bedrijf is ook nog eens een erkend trainingsinstituut voor de opleiding van veiligheidscoördinatoren en tal van andere bijscholingen. Daarom leidt VEKMO zijn werknemers op tot de besten in hun vak!

Bent u op zoek naar een Veiligheidscoördinator? Of heeft u vragen over een veiligheidsuitdaging op uw werf? Neem dan zeker contact op met Davy van Vekmo.
davy.macquoi@vekmo.be - +32 013 460 420